آناتومی و فیزیولوژی قرنیه

author

  • دلفزای باهر, سیامک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
Abstract:

مترجم: دکتر سیامک دلفزای باهر- فلوشیپ بیماری‌های قرنیه- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی * این مقاله ترجمه‌ای از مقاله “Anatomy and physiology of the cornea” از نشریه “J Cataract Refract Surg” سال 2011، شماره 37، صفحات 596-588 می‌باشد.      اهمیت قرنیه در ساختار چشم و سیستم بینایی معمولاً به خاطر ماهیت شفاف آن نادیده گرفته می‌شود. قرنیه فاقد ساختار نوروبیولوژیک پیچیده شبکیه و ماهیت دینامیک لنز می‌باشد ولی به رغم این مساله، بدون وجود شفافیت در این عضو چشم قادر نیست عملکرد صحیح خود را انجام دهد. پیچیدگی ساختار و عملکرد قرنیه که موجب شفاف ماندن آن می‌گردد، شگفتی است که ما را بر آن داشت که به بررسی یکی از مهم‌ترین اجزای سیستم بینایی بپردازیم.      قرنیه یک بافت همبندی فاقد عروق می‌باشد که به عنوان اولین مانع در برابر انتشار عفونت به داخل کره چشم و نیز ساختمان تشکیل دهنده دیواره چشم عمل می‌کند. هم‌چنین قرنیه به همراه لایه اشکی پوشاننده آن، سطح انکساری قدامی چشم را فراهم می‌نمایند. شفافیت قرنیه ناشی از عوامل متعددی از جمله آناتومی ساختاری و فیزیولوژی اجزای سلولی تشکیل دهنده آن می‌باشد. ما در این مقاله به توصیف تعادل ظریف و پیچیده اجزای سلولی قرنیه و عواملی که مهم‌ترین جز انکساری چشم ما را تشکیل می‌دهد خواهیم پرداخت.

Upgrade to premium to download articles

Sign up to access the full text

Already have an account?login

similar resources

تاثیر تدریس همزمان آناتومی و فیزیولوژی بدن انسان بر یادگیری دانشجویان بهداشت حرفه‌ای

اهداف: در اصلاحات برنامه آموزش پزشکی، تلفیق تئوری و عمل در آموزش مورد تاکید قرار گرفته است. دروس آناتومی و فیزیولوژی به عنوان دروس پایه‌ای اهمیت اساسی دارند. هدف این پژوهش تعیین تاثیر تدریس همزمان آناتومی و فیزیولوژی بدن انسان بر یادگیری دانشجویان رشته بهداشت حرفه‌ای بود. روش‌ها: این بررسی در قالب مطالعه تجربی در میان دانشجویان بهداشت حرفه‌ای دانشکده بهداشت مشهد در سال93-1392 انجام شد. افراد نم...

full text

مطالعه آناتومی-فیزیولوژی دو گونه Calcicole (آهک پسند) و Calcifuge (آهک‌گریز)

در طی این تحقیق تفاوتهای آناتومی-فیزولوژی دو گونه از خانواده پروانه‌آسا به نامهای Lupinus luteus L. (آهک گریز) با گونه Vicia faba L. (آهک پسند) مورد مقایسه قرار گرفت. وجود ویژگیهایی از قبیل تراکم بالای کرک‌های غده‌ای در واحد سطح اپیدرم، وجود کریستال و ترکیبات تانینی در بافت‌‌های مختلف مربوط به گونه V. faba به همراه عوامل فیزیولوژی دلایل لازم را برای سازگاری این گونه با شرایط آهکی فراهم می‌نماید.

full text

My Resources

Save resource for easier access later

Save to my library Already added to my library

{@ msg_add @}


Journal title

volume 18  issue 4

pages  483- 492

publication date 2013-07

By following a journal you will be notified via email when a new issue of this journal is published.

Keywords

No Keywords

Hosted on Doprax cloud platform doprax.com

copyright © 2015-2023